Навчання інвалідів робітничих професій - шлях до їхнього професійного успіху

Найважливішим із засобів інтеграції в суспільство людей з обмеженими фізичними можливостями є професійна реабілітація та наступна трудова зайнятість. Тому у вирішенні проблеми зайнятості людей з особливими потребами важливу роль відіграє навчання інвалідів робітничих професій у спеціалізованих реабілітаційних закладах. Такі заклади для людей з обмеженими можливостями працюють в с. Лютіж на Київщині «Всеукраїнський центр професійної реабілітації інвалідів» та в м. Вінниця «Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля»».
Професійна підготовка в цих закладах здійснюється більш як за 20 робітничими професіями. Зокрема, особи з повною загальною середньою освітою за шість місяців можуть здобути досить популярні та затребувані сьогодні спеціальності: оператор комп'ютерного набору, швачка, бджоляр, перукар, взуттєвик з ремонту взуття, діловод, кухар, кондитер, агент з туризму, лицювальник-плиточник. Можуть опанувати секрети майстерності за спеціальностями: слюсар з ремонту автомобілів, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, секретар керівника, манікюрник, візажист, вишивальник, кравець, фотограф, флорист, адміністратор, оператор котельні, касир торговельного залу.
По закінченні курсу навчання випускники складають державні іспити, присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду (категорії) та видається свідоцтво встановленого зразка.
Професійне навчання, його медичний та соціально-психологічний супровід, проживання та харчування слухачів у Центрі забезпечуються за рахунок коштів державного бюджету.
Інваліди, які бажають набути одну з цих робітничих професій, за отриманням більш детальної інформації, порядку зарахування до цих центрів та оформленням направлень можуть звернутися до управління праці та соціального захисту населення.

www.invak.info

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад