Чи легко влаштуватися на підробіток студентам

Часи, коли від сесії до сесії студенти жили весело, давно пройшли. Тепер багато учнів ВНЗ і технікумів вже не можуть собі дозволити безтурботне життя. Особливо якщо мова йде про столичних студентів, адже більшість таких людей подальшим пріоритетом ставлять працевлаштування в столиці. Фахівці відзначають, що питання успішного працевлаштування в умовах економічної кризи вельми не однозначний. Великі мегаполіси вже давно не прощають ліні і халатності.
Кожна людина має право вибору. Так, деякі студенти вже з перших років навчання починають успішно будувати свою кар'єру, воліючи не втрачати цінний час. Експерти відзначають, що далеко не всі роботодавці поспішають розкривати обійми перед молодими людьми без досвіду роботи. Оскільки, незважаючи на такі відмінні якості як активність, молодість і завзяття, потенційні роботодавці в першу чергу віддадуть пальму першості здобувачам, які мають практичний досвід виконання тієї чи іншої роботи. Так, за останніми даними навіть на вакансії «середньої ланки», які передбачають роботу секретарем, помічником або початківцям програмістом, фірми з більшою охотою беруть кандидата, який має досвід спілкування з клієнтами, колегами та керівництвом.
Експерти радять сучасній молоді починати пошук роботи якомога раніше. Принципової різниці, де працювати немає. Будь то АЗС чи кафе, в будь-якому випадку крім додаткових грошей студенти отримують досвід спілкування, вміння розуміти важливість і необхідність тих чи інших дій начальників, а також психологічну готовність вирішувати виробничі проблеми. Все це може стати основоположним чинником у прийнятті рішення при прийомі молодого фахівця вже на постійну, профільну посаду.
Згідно з дослідженнями, близько 46% респондентів погодилися, що вік кандидата важливий для його успішного працевлаштування. Зі значимістю досвіду для кандидата погодилися майже 82%.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад