Коли краще шукати роботу

Процес пошуку роботи часто дуже затягується, і цьому може бути декілька причин. Наприклад, сезонний спад активності на ринку праці. А таке буває! І ми розповімо вам, коли найкраще шукати роботу.
Перший відрізок охоплює період з лютого по квітень. І обумовлений він тим, що працівники вже отримали всі належні бонуси та премії. Саме в цей час активізуються шукачі, а значить роботодавці дивляться в обидва, щоб не упустити гарного фахівця. Виняток тут становлять тільки банківські службовці, оскільки вони отримують свої бонуси ближче до березня. Навесні цілком обґрунтовано збільшується попит на обслуговуючий персонал в готелях, кафе та ресторанах.
До другого періоду можна віднести літні місяці. Багато людей помиляються, коли відносять літо до мертвого сезону. Як правило, в цей час активним пошуком роботи починають займатися випускники вузів, тому це період гарний для фахівців початкового рівня. А ось керівникам і топ-менеджерам знайти роботу з червня по серпень досить проблематично. Керівники у відпустках, а бюджети по зарплаті на наступний календарний рік навряд чи затверджені. Вже ближче до кінця літа топові вакансії цілком можуть з'явитися.
Тому не варто залишати стару роботу в травні-червні, так ви ризикуєте просидіти у «відпустці» довгий час і від цього ваша ринкова вартість, як фахівця, точно не збільшиться. Коли людина влаштовується на нову роботу «з вулиці», а не переходить з однієї компанії в іншу, вона втрачає 20-30% від зарплати, її менше цінують. Всьому має бути свій час.
Максимальний попит на фахівців виникає в період з вересня по листопад. Всі керівники вже повернулися з відпусток і готові відкрити нові робочі місця. Осінь - високий сезон на ринку праці, в цей час можна знайти роботу дуже швидко.
А ось новорічні та травневі свята, мабуть, найгірший час для пошуку роботи. У цей період всім абсолютно точно не до цього. Компанії зайняті святковими корпоративами і планами на вихідні. Якщо ви розраховуєте влаштуватися на хорошу посаду, обов'язково звертайте увагу на сезонність ринку праці. Ми бажаємо вам успіху!

www.irk.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад