Прийом на роботу: 4 важливих питання

Погодьтеся, часом співбесіда може пройти на «ура» і, здається, що компанія отримала нового продуктивного співробітника. Але бути хорошим професіоналом - це занадто мало. Важливо мати прагнення, завзяття таі правильні життєві цінності. Ми розповімо, які 4 питання необхідно поставити при прийомі на роботу.
Не поспішайте давати тестове завдання, яке перевіряє рівень IQ і визначає психотип людини. Задайте найпростіші питання, і вони дадуть вам більше інформації, ніж практичні завдання.
За що ви любите свою роботу?
Неважливо, ким працює людина, журналістом, банківським працівником чи маляром, вона повинна любити свою роботу. Тільки в цьому випадку, у неї все буде виходити. Якщо ви шукайте хорошого працівника, не влаштовуйте йому допит з пристрастю, просто запитайте, що за що він любить свою роботу. Якщо він почне з «не знаю», «потрібно подумати», «а варіанти відповідей є», навряд чи такий працівник буде корисний у роботі.
Опишіть свої 5 талантів
У список 5 талантів обов'язково повинна входити посада, на яку ви її берете, інакше як людина може виконувати роботу, не маючи ніякого таланту? Безумовно, вона може гарно малювати, співати, танцювати, вирощувати квіти і обов'язково відмінно рахувати в умі, оскільки вона прийшла на позицію головного бухгалтера. Або на худий кінець - віртуозно справлятися з калькулятором!
Які пріоритети у неї в житті?
Безумовно, не варто очікувати, що першим пріоритетом людина назве роботу. Психологи відзначають, що по-справжньому щасливою людина може бути тільки в родині, тому цілком нормально, якщо в її цілях буде значитися сім'я чи її створення в майбутньому.
Чим вона готова задовольнятися?
Багато хто готовий сидіти на нижній сходинці кар'єрних сходів, аби їх не чіпали, не покладали відповідальність і не зменшували зарплату. Прагнення до якоїсь стабільності - це гарна якість, але змушує людину сидіти на одному і тому ж місці, виконуючи день у день роботу, яка вже давно відточена до майстерності! Будь-яка людина живе мріями, прагненнями та бажаннями. При прийомі на роботу варто поставити запитання, чим людина готова задовольнятися. Відповідь відразу розповість про її життєву філософію!
Безумовно, при прийомі на роботу людина може не очікувати таких запитань, адже вона готувалася до «іншої» співбесіди. У кожному разі, тут правильних відповідей немає, тільки правдиві. Якщо людина щиро буде говорити, хвилювання завжди буде присутнє.

www.sunny7.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад